راهنمای پرورش و نگهداری مرغ عشق

مرغ عشق که نام دیگر آن باجریگار است، نوعی پرنده زیبا و خوش‌رنگ به شمار می‌آید که به‌راحتی امکان تعامل‌کردن با انسان را دارد. نگهداری مرغ عشق کار بسیار آسانی است که با داشتن اطلاعات درست و دقیق درباره راهنمای پرورش و نگهداری مرغ عشق، می‌توانید تعداد بالایی از این پرندگان ظریف و دوست‌داشتنی را رشد و پرورش دهید.

این پرنده به دلیل مهربانی و صدای دلنشین خود دارای طرف‌داران بسیاری است که می‌توانید با گردش در بازار، مرغ عشق‌ها را در رنگ‌های مختلفی ببینید. اگر شما هم قصد نگهداری و پرورش مرغ عشق در خانه را دارید، در ادامه مطلب برای آشنایی بیشتر با این پرندگان و روند زندگی اصولی آن‌ها همراه ما باشید.

۶ گام راهنمای پرورش و نگهداری مرغ عشق

برای اینکه بتوانید مرغ عشق‌هایی را در منزل پرورش داده و بزرگ کنید، باید پیش نیازهایی را در نظر بگیرید. چرا که نگهداری از این پرنده به اطلاع از صفر تا صد پرورش مرغ عشق نیاز دارد. روش مراقبت از مرغ عشق به این شکل است که با تأمین محیط زندگی، رژیم غذایی و تفریح مناسب، بتوانید لحظات خوبی را برای خود و پرنده‌تان رقم بزنید. پیش نیازهای پرورش آن عبارتند از:

۱. انتخاب مرغ عشق مناسب

در ابتدا باید دانش خود را در زمینه انواع گونه‌های مختلف این پرنده بیشتر کنید و سپس به سراغ فروشنده معتبری جهت خرید بروید. در نظر داشته باشید که بهتر است پرنده سالم و شادابی را انتخاب کنید که این کار با بررسی تمامی پرندگان ممکن خواهد بود. ویژگی‌های یک مرغ عشق سالم عبارت است از:

  • انرژی و تحرک بالا
  • چشمان باز و نافذ
  • یکدست بودن پرهای کل بدن
  • آوازخواندن زیاد
  • تمیز بودن مقعد و سوراخ‌های بینی
  • و…

۲. قفس مناسب

پرورش و نگهداری مرغ عشق

پرورش و نگهداری مرغ عشق به انتخاب قفس مرغ عشق ایده‌آل نیز بستگی دارد. با خرید یک قفس دارای اندازه مناسب، فاصله نرمال میان میله‌ها و جنس خوب می‌توانید فضای ایمن و بدون استرسی را برای زندگی پرنده‌تان فراهم کنید. با نگه‌داشتن مرغ عشق‌ها در یک قفس می‌توانید امکان صمیمی شدن و جفت‌گیری را به آن‌ها هدیه دهید.

در واقع قفس انتخابی شما باید به شکلی باشد که امکان حرکت و فعالیت را به مرغ عشق را دهد تا آزادانه امکان باز و بسته کردن بال‌های خود را داشته باشد. همچنین از یاد نبرید که باید قفس پرنده‌تان را در محیطی ساکت و با دمای مناسب قرار دهید. این قفس باید دارای ظروف آب و غذا و نشیمنگاه مناسبی باشد تا به‌راحتی بتوان هرازگاهی دست به تمیزکردن قفس، ظروف و متعلقات آن زد. 

۳. تغذیه و تأمین نیازهای غذایی

تغذیه نیز جزو مسائل مهمی است که در پرورش مرغ عشق‌ها تأثیر دارد. داشتن ظرف غذاخوری و آبخوری به پرنده امکان تغذیه مناسب را می‌دهد که رژیم غذایی آن باید حاوی ویتامین، پروتئین و سایر موارد باشد. مرغ عشق‌ها امکان خوردن دانه‌هایی همچون ارزن و کتان، سبزیجاتی از جمله هویج، کاهو، اسفناج و میوه‌هایی همچون پرتقال و سیب را دارند.

۴. بهداشت و نظافت

حفظ بهداشت و نظافت مرغ عشق‌ها نیز امر ضروری است که می‌تواند موجب بهبود سلامتشان شود. این بهداشت به تمیزکردن ظروف آب و غذا و بدن پرنده برمی‌گردد که با تعامل با او، می‌توانید دست به گرفتن ناخن‌هایش نیز بزنید. برای تمیز نگه‌داشتن قفس می‌توانید از روزنامه کمک گرفته و کَف قفس را با آن بپوشانید و هر وقت که کثیف شد، اقدام به تعویض آن کنید. عوارض نگهداری مرغ عشق در منزل شامل مواردی از جمله پخش‌شدن پرها در محیط و گاهی اوقات ایجاد مشکلات تنفسی است.

۵. جفت گیری مرغ عشق

پرورش مرغ عشق

جفت‌گیری یکی از فرآیندهای مهم در زندگی این پرندگان به‌حساب می‌آید که اوایل پاییز تا اواخر بهار بهترین زمان برای این کار است. برای اینکه بتوانید دست به تکثیر مرغ عشق‌های خود بزنید، یک جفت نر و ماده‌ای که به سن بلوغ حدود ۶ الی ۸ ماهگی رسیده‌اند را تهیه کنید.

این فرآیند نیاز به لانه در قفس دارد تا ماده بتواند پس از روند جفت‌گیری، تخم‌گذاری کند که پس از هر جفت‌گیری امکان گذاشتن ۴ الی ۸ تخم را خواهد داشت. تخم‌ها نیز پس از طی ۱۸ الی ۲۱ روز به جوجه تبدیل می‌شوند. همچنین نکته ای که برای جفتگیری وجود دارد، استفاده از قفس مناسب است. برای استعلام قیمت قفس پرنده مرغ عشق از طریق سایت یا شماره های درج شده در ارتباط باشید. البته دقت کنید که مرغ عشق‌ها باید در این مدت روی تخم‌ها بخوابند که ماده تا گذاشتن ۲ الی ۳ تخم روی آن‌ها نخواهد خوابید.

۶. تربیت و دستی کردن پرنده

مرغ عشق‌ها جزو پرندگان باهوشی هستند که طی مدت کوتاهی، امکان آموزش‌دیدن را دارند. ولی ممکن است که پس از تغییر مکان زندگی، تا چندین روز افسرده باشند. برای تربیت و دستی کردن آن‌ها باید دست به جلب‌اعتمادشان بزنید که این کار نیاز به زمان طولانی دارد. همچنین از ترساندن مرغ عشق‌ها با صدا و حرکت‌های ناگهانی و هر چیز دیگری پیشگیری کنید تا به‌راحتی امکان برقراری ارتباط و تعامل با شما را داشته باشند.

برای دستی کردن مرغ عشق می‌توانید از روش زیر کمک بگیرید:

  • کنار قفس قرار بگیرید تا پرنده امکان دیدن شما و صورتتان را داشته باشد.
  • حال شروع به صحبت با آن کنید تا به صدای شما عادت کند.
  • این کار را هر بار هنگام غذا و آب گذاشتن انجام دهید و در کنار آن پس از گذشت چند روز دستتان را نیز بالا بیاورید.
  • بعد از چند مدت مرغ عشق نیز به دست و صدای شما عادت کرده و دیگر هراسی نخواهد داشت.
  • برای اینکه پرنده را گول بزنید تا روی دستتان بنشیند نیز کافی است که از مقداری ارزن کمک گرفته و آن را با مقداری عسل آغشته کنید.
  • حال آن را در انتهای انگشتتان چسبانده و درون قفس ببرید.
  • مرغ عشق نیز با دیدن این صحنه در گوشه‌ای از قفس نشسته و به دستتان خیره خواهد شد.
  • این کار را چندین روز تکرار کنید تا مرغ عشق وسوسه شده و به دستتان نزدیک شود.

قفس سازی پژاوند، تولیدی قفس مرغ عشق

قفس سازی تهران پژاوند مرکز تولید و فروش انواع قفس مرغ عشق و سایر پرندگان است که بسته به نظر مشتریان، دست به ساخت و سفارشی‌سازی قفس‌ها می‌زند. ما در این مجموعه به عرضه هر مدل قفس برای تأمین محل زندگی ایمن و مطمئن پرندگان مشغول هستیم که با درنظرگیری اصول نگهداری و پرورش مرغ عشق، امکان رشددهی چندین مرغ عشق را خواهید داشت.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان و ثبت سفارش