نگهداری از عروس هلندی شامل نکاتی است تا این پرنده زیبا به درستی رشد کند. صفر تا صد نگهداری عروس هلندی به فاکتورهایی همچون تأمین محیط زندگی ایمن، تغذیه مناسب، تمیزکردن قفس، برقراری ارتباط و تعامل روزانه بستگی دارد تا بتوانید زندگی شاد و سرحالی را به پرندهتان هدیه دهید. در ادامه این مطلب از تولیدی قفس پژاوند، بیشتر به این نکاتی طلایی درباره آموزش نگهداری از عروس هلندی در منزل می پردازیم و نگرانی شما را از این بابت رفع می کنیم.
۱۰ نکته برای روند نگهداری و رشد عروس هلندی
عروس هلندی یکی از پرندگان زیبایی است که میتوانید آن را در رنگهای سفید و خاکستری ببینید. این پرنده روی سر خود دارای کاکل بوده که هر یک از چشمانی با رنگهای متفاوت برخوردارند. باید بدانید که نگهداری از عروس هلندی به پیشنیازها و آموزش خاصی نیاز دارد تا بتوانید تأمینکننده زندگی شاداب برای این پرنده باشید.
برای نگهداری از عروس هلندی تازه خریداری شده باید بتوانید محیط ایمنی را برای زندگی آن فراهم کرده و پس از ایجاد سازگاری لازم، رفتهرفته اقدام به برقراری ارتباط و نزدیکشدن به پرندهتان کنید. برخی از پیشنیازهای مراقبت و پرورش عروس هلندی در منزل به شکل زیر هستند:
۱. قفس مناسب
مهمترین فاکتور در نگهداری عروس هلندی، تهیه قفس عروس هلندی مناسب است تا بتوانید فضای کافی جهت حرکت و پرواز را در اختیار این پرنده قرار دهید. این قفس باید به شکلی باشد که عروس در آن محدودیت فضا نداشته و بهراحتی امکان باز و بسته کردن پرهای خود را داشته باشد. قفس انتخابی شما بر اساس تعداد عروس هلندی تغییر خواهد کرد که میتوانید با قراردادن چندین اسباببازی درون آن، منجر به کاهش استرس پرندهتان در محیط جدید شوید. برای استعلام قیمت قفس عروس هلندی استاندارد و با کیفیت از طریق شماره ۰۹۱۲۸۲۷۳۱۲۱ در ارتباط باشید.
۲. تغذیه مناسب
اگر میخواهید که طی مدت کوتاهی عروس هلندی خود را پرورش دهید، باید از رژیم غذایی ایدهآلی پیروی کنید. این پرنده امکان مصرف غذاهای مختلفی را دارد که میتوانید از مواردی همچون تخم مرغ، موز، گندم پخته، جوانه عدس، نخود فرنگی، سیب، هویج و… در رژیم غذایی آنها استفاده کنید. تغذیه آن نیاز به دو ظرف جداگانه مختص غذا و آب دارد.
بهترین برنامه غذایی عروس هلندی به شکل زیر است:
- ۵۰% غذا حاوی پلت
- ۳۰% غذا شامل سبزیجات و میوه ها از جمله موز، گلابی، سیب زمینی، جوانه، خیار
- ۲۰% غذا حاوی ۴ مدل دانه از جمله کتان، ارزن و…
- یک تکه کوچک مرغ یا تخم مرغ آبپز بدون روغن و نمک
۳. نظافت و بهداشت
عروس هلندی جزو پرندگانی است که به نظافت و تمیزی محیط زندگیاش اهمیت میدهد. با بررسی هر چند روز یکبار ناخنهایشان، تمیزکردن کَفی قفس و حمامکردن آنها میتوانید به نظافت این پرندگان رسیدگی کنید. شما میتوانید کاسه یا ظرف آبی را درون قفس قرار دهید تا موجب تشویق عروس به حمامکردن شوید.
۴. محل نگهداری قفس
یکی دیگر از موضوعات مهم، انتخاب محل مناسب برای نگهداری از قفس است که باید دارای دمای مطلوب حدود ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد باشد. در کل این پرنده امکان تحمل دمای ۰ تا ۳۷ درجه را دارد که این میزان طی بزرگتر شدن عروس قابل کم شدن است.
۵. برقراری ارتباط و تعامل
این پرنده زیبا به شکلی آموزش داده میشود که بتواند سریعا با صاحب خود صمیمی شده و سازگار باشد. همچنین اینکه عروس هلندی میتواند صحبت کرده و آواز بخواند. ولی نگهداری عروس هلندی در شب شاید کمی سخت به نظر برسد، درحالیکه میتوانید با استفاده از یک چراغ در نزدیک قفس هرگونه هراس پرنده از تاریکی را از بین ببرید. تمامی این موارد نیازمند صبر و تحمل بالایی هستند تا بتوانید در طی مدتزمان کوتاهی، صحبت، آواز و حتی انجام بازیهایی را به عروس هلندی خود آموزش دهید.
۶. بازی کردن با عروس هلندی
برای اینکه بتوانید عروس هلندی خود را سرگرم کنید، میتوانید با استفاده از ترفندهایی با او بازی کنید. بهعنوان مثل با گذاشتن یک آهنگ و تکان دادن سرتان بر اساس ریتم، میتوانید به پرندهتان نیز آموزش دهید و او طی مدت کوتاهی ریتم آهنگ را یاد گرفته و از شما تقلید خواهد کرد. طبق مثال دیگر میتوانید با او قایم باشک بازی کنید. برای این کار به اتاق دیگری بروید و پرندهتان را صدا بزنید و وقتی که به دنبال شما آمد، سرتون را بیرون آورده و جای خودتان را به آن نشان دهید. در آخر نیز میتوانید با دادن تشویقی یا ناز کردن سر عروس از او بابت کار درست تشکر کنید.
۷. تخم گذاری
تخمگذاری یکی از فرآیندهای مهم در طول زندگی این پرنده است و زمانی که به بلوغ جنسی در زمان ۲ سالگی رسید، آماده جفتگیری و تخمگذاری خواهد بود. روند تخم گذاری حدود ۷ الی ۱۰ روز طول میکشد که در هر بار ۴ الی ۵ تخم خواهند گذاشت.
۸. آموزش دادن به عروس هلندی
روند آموزش به عروس هلندی بسیار سادهتر از چیزی است که فکرش را بکنید، ولی نیازمند صبوری بالایی میباشد. از حدود ۱۲ الی ۱۴ هفتگی میتوانید شروع به آموزشدهی کنید که پس از جلب اعتماد آن و استفاده از تشویقی، امکان یاد دادن هرگونه صحبت، حرکت و چیزی را به عروس خواهید داشت.
۹. مشکلات شایع
باید بدانید همانطور که روند مراقبت از عروس هلندی در خانه ساده است، ولی به همان اندازه نیز میتواند شما را با یکسری مشکلات و بیماریهایی مواجه کند. البته جای هیچ نگرانی نیست و میتوانید در صورت بروز هرگونه مشکلی، سریعا به همراه پرندهتان به دکتر مراجعه کنید. برخی از بیماریها و مشکلات رایجی که ممکن است در حین نگهداری از عروس هلندی با آنها روبرو شوید شامل کاهش وزن، شکاف بال یا پا، چشمان اشک آلود، اسهال، منقار و ناخنهای بزرگ و سایر موارد هستند. همچنین از بیماریهای شایع این پرنده نیز میتوان به انگل ژیاردیا، کبد چرب، سرماخوردگی و عفونت مخمر گوارشی اشاره کرد.
۱۰. شناخت رفتار و کارهای عروس هلندی
گاهی اوقات عروس هلندی نیز از خود رفتار و کارهایی را بروز میدهد که هر یک نشاندهنده موضوعی هستند. بهعنوانمثال زمانی که پرندهتان اقدام به گازگرفتن شما میکند، به معنای این است که میخواهد شما را از انجام کاری منصرف و منع کند. اگر در حال نوازش سر او باشید و عروس هلندی شروع به گازگرفتن شما کند، یعنی اینکه میگوید بهم نزدیک نشو یا دست نزن. همچنین درصورتیکه تحمل صدای زیاد را ندارید، بهتر است که از خرید این پرنده زیبا منصرف شوید. چرا که معمولا خیلی جیغ و سوت میکند و شور و اشتیاق فراوانی در تولید صدا دارد.
بهترین مرکز تولیدی قفس عروس هلندی
قفس سازی پژاوند بهترین تولیدکننده و فروش قفس عروس هلندی و دیگر حیوانات است که محصولات باکیفیت با طول عمر بالایی را به مشتریان خود ارائه میکند. شما نیز میتوانید با تهیه قفس مناسب به همراه تغذیه ایدهآل و برقراری ارتباط درست با عروس دست به تأمین زندگی راحت و شاداب برای پرندهتان بزنید. از مزیتهای خرید قفس برای نگهداری از عروس هلندی از مجموعه پژاوند میتوان به، قیمت مقرونبهصرفه و بازپرداخت ۱۴ روزه و سهولت خرید اینترنتی قفس پرنده با کیفیت اشاره کرد.