آموزش نگهداری از مرغ مینا در منزل

نگهداری از مرغ مینا نیاز به تأمین مکان مناسب برای زندگی و نیازهای اولیه او دارد تا بتوانید باقی زمان خود را با پرنده‌تان بگذرانید. چگونگی نگهداری از مرغ مینا بسیار آسان‌تر از چیزی است که فکرش را بکنید، ولی نیاز به درنظرگیری شرایطی دارد. با خواندن این مطلب از قفس سازی پژاوند، نکات مهم و اطلاعات مفیدی درباره آموزش نگهداری از مرغ مینا در منزل دریافت می کنید.

۶ شرط و اصول نگهداری و پرورش مرغ مینا در منزل

مرغ مینا یکی از پرندگان زیبایی است که علاقه زیادی به تعامل با سایر پرندگان دارد و در صورت تنها بودن دچار اضطراب خواهد شد. به این خاطر باید زمان کافی برای وقت گذراندن با این پرنده را در اختیار داشته و بتوانید با رعایت اصول مهم، دست به رشد و نگهداری آن بزنید. اموزش نگهداری مرغ مینا در منزل به تأمین فضا و تغذیه مناسب منجر می‌شود که با دانش کامل خود، امکان تقویت هوش و ویژگی‌های پرنده‎تان را خواهید داشت. شرایط نگهداری مرغ مینا در منزل به شکل زیر است:

۱.مکان مناسب مرغ مینا

نگهداری از مرغ مینا به قفس بزرگی نیاز دارد تا از این طریق بتوانید امکان حرکت و باز و بسته کردن کامل پرها را به آن هدیه بدهید. قفس مرغ مینا انتخابی شما بهتر است که از فاصله زیاد میان میله‌ها برخوردار نباشد، چرا که در این حالت به‌احتمال زیاد مینا بر اثر کنجکاوی سر خود را از میان آن‌ها بیرون خواهد آورد.

قفس خریداری شده را در محیطی نزدیک به آفتاب قرار دهید که با نصب لانه و نشیمنگاه‌های متعدد در آن می‌توانید تجربه تفریح و استراحت کافی را به مینا هدیه دهید. در واقع نگهداری مرغ مینا در آپارتمان باید به شکلی باشد که پرنده احساس تنهایی و استرس نکند تا دچار مشکلی در روند پرورش و آموزش آن نشوید.

مکانی مناسب است که دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • تهویه کافی
  • امنیت کامل
  • دمای مناسب

۲.تغذیه مناسب مرغ مینا

مرغ مینا جزو پرندگانی است که امکان مصرف هر چیزی از جمله میوه، حشره، جانور، مغزها و… را دارد. البته داشتن رژیم غذایی ایده‌آل می‌تواند موجب افزایش طول عمر پرنده‌تان شود و باید از دادن غذاهای مضر به آن پیشگیری کنید. میوه‌های مفید برای این پرنده شامل مواردی همچون سیب، موز، هلو، گیلاس و سایر موارد هستند.

البته دقت داشته باشید که این پرنده به دلیل اینکه هیچ غذایی را گاز نمی‌زند، باید مواد خوردنی را به اندازه مناسبی تقسیم کرده و سپس در اختیار آن بگذارید. رژیم غذایی مرغ مینا نیز باید دربردارنده تمامی نیازهای تغذیه‌ای بوده و از دادن مواد مضر همچون دانه‌ها، غلات چرب، شکلات، کافئین، نمک، آووکادو و سایر موارد به آن بپرهیزید. رژیم غذایی آن باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • کم آهن
  • پروتئین بالا
  • ویتامین و مواد معدنی

۳.بهداشت

آموزش نگهداری از مرغ مینا در منزل

این پرنده زیبا وسواسی است و می‌توانید با قراردادن یک ظرف پر از آب درون قفس، به آن اجازه حمام‌کردن در روز را بدهید. زمانی که هوای محیط گرم باشد، به‌احتمال زیاد مرغ مینا در روز ۲ بار حمام خواهد کرد. روش مراقبت از مرغ مینا به این شکل است که با تأمین‌کردن محیط تمیز و بهداشتی برای حفظ سلامت او، منجر به تجربه‌کردن زندگی سالم و شادابی برای پرنده‌تان شوید. تمیز کردن قفس این پرنده نیز باید در اولویت قرار بگیرید که با روند زیر امکان پاکسازی قفس و متعلقات آن را دارید:

  • می‌توانید از سینی‌ جداشونده استفاده کرده و روزانه آن را بیرون آورده و بشویید.
  • همچنین می‌توانید کَف قفس را با روزنامه یا پوشش‌های خاصی بپوشانید و روزانه دست به تعویض آن بزنید.
  • ظروف آب و غذا باید به‌صورت روزانه شسته شوند.
  • هفته‌ای یک‌بار قفس و متعلقات آن را به‌طورکلی خالی و شست‌وشو دهید و کامل خشک کنید.
  • در صورت توان قفس را در محیطی با تهویه مناسب قرار دهید تا از رشد قارچ و باکتری پیشگیری شود.

۴.تربیت و اجتماعی کردن مرغ مینا

آموزش صحبت به مرغ مینا نیز همانند هر پرنده دیگری نیازمند صبر و تحمل بالایی است که با تکرار کلمات ساده و کوتاه، می‌توانید به‌مرورزمان حرف‌زدن را به آن یاد دهید. به‌عنوان‌مثال وقتی که پرنده‌تان را دیدید، به او سلام دهید یا در هنگام بیرون رفتن از او خداحافظی کنید. تشویق مثبت نیز تأثیر بسزایی روی یادگیری مینا دارد و برای اجتماعی‌کردن آن، می‌توانید دست به خرید جوجه مینا بزنید. نگهداری جوجه مرغ مینا در منزل نیاز به فضای گرم، تغذیه مخصوص و توجه زیادی دارد تا از این طریق بتوان پرنده زیبا و اجتماعی را پرورش داد.

باید بدانید که مینا نیز همچون هر پرنده دیگری حساس بوده و قهر می‌کند. در این حالت او از آوازخوانی و نشان‌دادن رفتارهای خاص از خود پرهیز خواهد کرد که گاهی اوقات منجر به نوک زدن همه و ریزش پرهایش نیز می‌شود. اینجاست که زمان‌گذاشتن برای مرغ مینا اهمیت پیدا می‌کند و بهتر است که قبل از آوردن این پرنده با خود فکر کنید و ببینید که آیا زمان و حوصله کافی را برای این کار در اختیار دارید یا خیر.

۵.تفریح و سرگرمی برای مرغ مینا

برای تفریح و سرگرم‌کردن مینای خود، امکان استفاده از لوازم و اسباب‌بازی‌هایی همچون آینه، توپ، زنگوله و بطری را دارید. بنا به دلیل گیرکردن اسباب‌بازی و نرده‌های چوبی به پای مینا، بهتر است که از خرید چنین چیزی بپرهیزید. از عوارض نگهداری مرغ مینا در منزل می‌توان به مواردی مثل ایجاد سروصدای زیاد و تولید گردوغبار اشاره کرد.

در واقع تفریحی مناسب است که دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • ایمنی بیشتر
  • افزایش فعالیت فیزیکی
  • تحریک ذهنی
  • افزایش حس کنجکاوی

۶.توجه به سلامت مرغ مینا

مرغ مینا نیز می‌تواند دچار بیماری‌های گوناگونی شود که در این حال با علائمی از جمله کاهش اشتها، تغییر در رفتار و ظاهر آن روبرو خواهید شد. گاهی اوقات نیز با سکوت پرنده‌تان مواجه می‌شوید که می‌تواند بنا به دلایلی مثل قهرکردن و مریض بودن رخ دهد. در این حال باید سریعا به دامپزشک مراجعه کرده و از واکسن‌های لازم استفاده کنید. برخی از بیماری‌های رایج این پرنده شامل مواردی همچون انگل، هموکروتوز، آنفولانزا، قارچ آسپرژیلوز و نیوکاسل هستند. به‌عنوان‌مثال زمانی که با کچلی مینای خود روبرو شدید، بدانید که پرنده‌تان دچار کمبود ویتامین یا افسردگی یا حتی برخی از بیماری‌های پوستی شده است.

نحوه تعیین جنسیت مرغ مینا برای پرورش بهتر 

هر مرغ مینا بین ۱۵ الی ۲۵ سال عمر می‌کند که عواملی مثل تغذیه، نحوه نگهداری و رسیدگی به آن در افزایش و کاهش عمر او دخیل هستند. اطلاع از جنسیت مرغ مینا کار آسانی نیست و گاهی اوقات منجر به گرفتن تست DNA می‌شود. ولی به‌صورت تقریبی می‌توان از روی جثه، نوک، سقف دهان و سایر موارد از نر و ماده بودن آن آگاه شد. به‌عنوان‌مثال به سقف دهان مینا دقت کنید. اگر سیاه رنگ باشد، مینا نر بوده و در ثورت زرد رنگ بودن مینا ماده است.

همچنین میناهای نر از جثه بزرگ و درشت‌تری نسبت به ماده‌ها برخوردار هستند و از پرهایی با رنگ قهوه‌ای‌تر برخوردارند. تشخیص‌دادن سن مینا نیز از روی چشمان او ممکن است و برای این کار می‌توانید به اطراف چشمانش نگاهی بیندازید. اگر عاری از چین‌و‌چروک باشد، نشان‌دهنده جوانی مرغ مینا است. ولی درصورتی‌که اطراف چشم‌های او چروکی وجود داشته باشد، این موضوع نشان‌دهنده سن بالای پرنده‌تان خواهد بود.

قفس سازی پژاوند، مرکز تولید و فروش قفس مرغ مینا

روش نگهداری از مرغ مینا سخت نبوده و به برخورداری از مکان مناسب، تغذیه ایده‌آل و رعایت بهداشت نیاز دارد. قفس سازی پژاوند به تولید و فروش انواع قفس مختص به مرغ مینا و سایر پرندگان مشغول است که محصولات خود را با کیفیت و کارایی بالا و قیمت مقرون‌به‌صرفه به همراه خدمات پس از فروش در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. همراهی مرغ مینا تجربه دلنشینی برای شما بوده که نیاز به دقت، تعهد و آموزش کاملی دارد. برای خرید و استعلام قیمت قفس پرنده مرغ مینا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان و ثبت سفارش